Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Egipt

Piramidele și misteriosul Sfinx, marile orașe ce găzduiesc una dintre cele mai vechi culturi, dar și stațiunile de la malul mării sunt motive ce cântăresc destul de mult în favoarea Egiptului ca și destinație de vacanță. Egiptul are o localizarea privilegiată, am putea spune chiar că se află în centrul lumii, cu acces la Marea Mediterană, dar și la Marea Roșie și este deseori aleasă de turiști, pentru clima prietenoasă, peisajele minunate și varietatea de resorturi și plaje, pentru toate gusturile.

Citeste mai mult

Egipt


Piramidele și misteriosul Sfinx, marile orașe ce găzduiesc una dintre cele mai vechi culturi, dar și stațiunile de la malul mării sunt motive ce cântăresc destul de mult în favoarea Egiptului ca și destinație de vacanță. 

Egiptul are o localizarea privilegiată, am putea spune chiar că se află în centrul lumii, cu acces la Marea Mediterană, dar și la Marea Roșie și este deseori aleasă de turiști, pentru clima prietenoasă, peisajele minunate și varietatea de resorturi și plaje, pentru toate gusturile. 
Pentru români, și pentru Europeni în general, Egiptul oferă posibilitatea unei vacanțe însorite, în mijlocul toamnei sau iernii, rămânând totuși o destinație accesibilă, atât financiar, cât și ca distanță.

În timpul verii temperaturile pot fi foarte ridicate, ajungând și până la 50°C, așa că dacă vrei să ai o vacanță presărată cu zile de plajă, vizite la atracții turistice precum piramidele sau Valea Regilor, dar și experiența unei plimbări prin deșert sau safari, perioadele de primăvară sau toamnă sunt perfecte. 

Descoperă Hurghada, Sharm el Sheik sau Marsa Alam, cele mai cunoscute stațiuni de la Marea Roșie și planifică activitățile preferate pe perioada șederii tale. Poți practica sporturi acvatice, poți face snorkeling pentru a admira lumea colorată și viața din Marea Roșie, cu corali și pești de o frumusețe deosebită, poți sta la plajă sau la piscine sau te poți bucura de un răsfăț culinar, cu preparate egiptene clasice sau internaționale. 

În Egipt poți ajunge ușor, zborurile fiind de aproximativ 3 ore, deci nu este o călătorie obositoare. Și, odată ajuns acolo, îți poți lua porția de istorie, de inedit (totuși o plimbare cu cămila nu e chiar ceva firesc pentru noi), poți vizita locuri unice în lume, cum ar fi Piramidele, templele egiptene sau Sfinxul, fără a neglija relaxarea și plăcerea.