Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Romania

Înainte să cauți destinații inedite în afara țării, iată câteva idei despre locurile pe care ar fi bine să le vizitezi în România. În timpul iernii, iubitorii de ski au la dispoziție pârtiile de ski din Sinaia, Bușteni, Semenic, Azuga, Straja, Păltiniș, Rânca, Cavnic, Arieșeni, Predeal sau Poiana Brașov, stațiuni în care vei găsi și alte obiective de vizitat, cazări primitoare și mâncare delicioasă. Dacă ești în căutarea istoriei, a folclorului și a clădiirilor impresionante, vrei să vezi castele sau foste cetăți medievale, zona Transilvaniei are un farmec aparte. Ai putea alege să vizitez...

Citeste mai mult

Romania


România este o țară frumoasă, cu un relief variat și ne pune la dispoziție o mulțime de atracții turistice. 

Destinațiile în care vei vedea cascade spectaculoase, priveliști uimitoare sau așezări tradiționale peste care pare că timpul nu a trecut, te vor lăsa fără suflare. Țara noastră a devenit o destinație apreciată pentru mulți străini, în căutarea locurilor presărate cu istorie și povești, a faunei bogate ascunse în păduri sau a distracției de pe malul mării, în timpul verii. Înainte să cauți destinații inedite în afara țării, iată câteva idei despre locurile pe care ar fi bine să le vizitezi în România. În timpul iernii, iubitorii de ski au la dispoziție pârtiile de ski din Sinaia, Bușteni, Semenic, Azuga, Straja, Păltiniș, Rânca, Cavnic, Arieșeni, Predeal sau Poiana Brașov, stațiuni în care vei găsi și alte obiective de vizitat, cazări primitoare și mâncare delicioasă. Dacă ești în căutarea istoriei, a folclorului și a clădiirilor impresionante, vrei să vezi castele sau foste cetăți medievale, zona Transilvaniei are un farmec aparte. 

Ai putea alege să vizitezi orașe precum Sibiu, Sighișoara, Alba-Iulia, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad sau Târgu Mureș, orașe pline de farmec, care combină istoria și legendele locale cu modernitatea. Folclorul și conservarea tradițiilor românești reprezintă de asemenea o atracție importantă, atât pentru turiștii străini, cât și pentru români. Mănăstirile pictate din nordul Moldovei, Cimitirul Vesel din Săpânța, precum și muzeele și festivalurile dedicate folclorului românesc pot fi pe lista ta de locuri de vizitat. Castelul Bran poartă o legendă aparte, foarte cunoscută la nivel internațional, turiștii alegând această zonă în căutarea contelul Dracula. 

România oferă de asemenea numeroase atracții naturale de o frumusețe deosebită, cum ar fi Delta Dunării, Peștera Scărișoara, Peștera Românești, Cascada Bigăr, Cascada Urlătoarea și multe altele. Bucovina merită vizitată, pentru peisajele montane și mănăstirile construite într-un stil moldovenesc specific, cu îmbinarea unor elemente gotice și bizantine. Vestitele culori albastru de Voroneț, roșu de Humor, verde de Sucevița și galben de Moldovița, prezente în picturile de pe exteriorul mănăstirilor, fac din acestea, adevărate bijuterii ale arhitecturii moldovenești medievale. 

 Nici iubitorii de mare și plajă nu sunt neglijați de țara noastră frumoasă, stațiunile de la malul Mării Negre, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche fiind principalele atracții pe timp de vară. Fie că ești în căutarea confortului și a liniștii alături de familie, a petrecerilor până în zori sau a unei excursii cu cortul, de conectare cu natura și marea, vei găsi cu siguranță stațiunea potrivită pentru tine. 

 Descoperă mai jos câteva destinații de weekend sau vacanță în România, precum și sugestii de cazare din zonă.