Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Turcia

Turismul în Turcia promovează foarte mult zonele de pe litoral, de-a lungul coastelor din Marea Egee și Marea Mediterană, dar și obiective culturale și istorice. Orașul Istanbul atrage anual milioane de vizitatori din întreaga lume, pentru obiectivele turistice impresionante ce reflectă istoria orașului, dar și pentru experiența de shopping în Marele Bazar, piața de condimente sau Piața Taksim. În ultimii ani, Turcia s-a făcut tot mai remarcată pe harta răsfățului, turcii fiind faimosi pentru băile turcești, hamamm-uri și masaje, iar majoritatea hotelurilor din zonele turistice sunt dotate ...

Citeste mai mult

Turcia


Turismul în Turcia promovează foarte mult zonele de pe litoral, de-a lungul coastelor din Marea Egee și Marea Mediterană, dar și obiective culturale și istorice. Orașul Istanbul atrage anual milioane de vizitatori din întreaga lume, pentru obiectivele turistice impresionante ce reflectă istoria orașului, dar și pentru experiența de shopping în Marele Bazar, piața de condimente sau Piața Taksim. 

În ultimii ani, Turcia s-a făcut tot mai remarcată pe harta răsfățului, turcii fiind faimosi pentru băile turcești, hamamm-uri și masaje, iar majoritatea hotelurilor din zonele turistice sunt dotate și cu centre SPA. 

Deși nu e un motiv de bucurie, turismul medical este foarte dezvoltat și încurajat în Turcia, o țară care a ajuns la o rețea de peste 500 de spitale private. Prețurile din spitalele din Turcia sunt cu 30-40% mai mici decât în Europa, iar serviciile de diagnoză și tratament disponibile străinilor au arătat rezultate foarte bune în rândul pacienților. Este o industrie nouă și în plină dezvoltare, fiind o alternativă foarte bună pentru români, având în vedere nemulțumirile legate de sistemul de sănătate pe plan local. 

Antalya este considerată capitala turistică a Turciei, iar printre cele mai cunoscute stațiuni se numără Bodrum, Kușadasi, Marmaris, Fethyie sau Belek. Turcia se poata mândri cu nu mai puțin de 531 de plaje Blue Flag, ocupând locul 3 în lume, după Spania și Grecia. Această distincție este una dintre cele mai cunoscute etichete ecologice voluntare din lume și indică faptul că apa este curată, nisipul fin, ca există facilități sanitare, ofertă de servicii și personal de prim ajutor. În zona Antalya se găsesc cele mai luxoase hoteluri, compensând astfel și faptul că resorturile din această zonă sunt puțin mai izolate, neavând centre turistice în imediata apropiere, astfel că, odată ajuns acolo, probabil că îți vei petrece mare parte a timpului în hotelul sau resortul unde ești cazat. 

În zona Mării Egee și pe coasta Mării Mediterane, majoritatea resorturilor funcționează în regim All Inclusive. Tot mai mulți turiști aleg această variantă, mai ales când călătoresc cu familia și copii mici, deoarece oferă o anumită comoditate și predictibilitate în privința bugetului alocat pentru vacanță. 

 Vezi mai jos recomandările noastre de cazări în Turcia, în cele mai apreciate stațiuni.